Saturday, January 7, 2012

Хармония и Синергия между Шесте Аспекта на Здравето, Щастието и Благоденствието

Това е продължение на "Основата на Тоталното Здраве, Добруване и Щастие - или от къде да започнем?"


Между шесте аспекта на здравето (въздух, вода, сън, движение, храна и хармонично отношение към живота) съществува много интересно хармонично взаимоотношение. Синергията между тях може да се илюстрира със следните примери:
* Ако човек изпие няколко чаши жива структурирана вода това води до почти мигновено подобряване на енергийното му състояние което води до добро настроение и желание за физическа активност като се елиминира фалшивото чувство на глад и желанието за стимуланти като кафе и цигари. Така водата задейства възходящата спирала на здравето и благоденствието;
* Изпадането в щастливо състояние на духа след стимулиращо четиво или разговор води до хармония със себе си, вдъхновение и ентусиазъм и ние неусетно и леко започваме да дайстваме и по другите 5 аспекта;
* Ако например човек се разхожда в гората въздухът там съдържа леки отрицателни йони които чрез вдишването им стимулират дихателния процес и той започва да диша по-дълбоко и често. Поемайки повече кислород тялото започва процеси на енергизиране, детоксикация и самолечение които изискват повече вода. Появява се жажда която го кара да пие повече вода. Повечето вода води до много положителни ефекти като например алкализира кръвта което води до разблокиране на слепналите клъстери от червени кръвни телца, което на свой ред позволява освободените червени кръвни клетки да пренасят по-ефективно повече кислород до всички органи на тялото. Това води до повече енергия, което води до желание за по-дълго и интензивно движение и удължаване на разходката. Повечето енергия води до подобряване на настроението, освобождаване от стреса и хармонизиране. Хармонизирането води до по-добра връзка със себе си и елиминиране на излишното или емоционално хранене което допълнително повишава нашата енергия и настроение. Умората от разходката и получената допълнителната енергия и хармонизация води до по-здрав и пълноценен сън след който се чувстваме по-позитивни, целеустремени и оптимистични. Това автоматично действа стимулиращо върху професионалните, междуличностни и творчески аспекти в живота ни. Което води до ускоряване и енергизиране на процеса на себереализация, личностно израстване и издигане на съзнанието.

И така стигнахме до един много важен и трансформиращ извод: Можем да започнем процеса на трансформация на живота си в посока на перфектно здраве и благоденствие чрез поемане на отговорност или като начало фокусиране само върху един или два от шестте аспекта на здравето. И всеки може да избере онова което е най-близо до самия него. Това веднага довежда до синергичен ефект, желание и енергия за поемане на отговорност и върху останалите аспекти. Например излизаме на разходка и установяваме че ожадняваме по-бързо докато се движим. Това може да ни стимулира да вземем шише с вода следващия път когато излезем да се разхождаме или бягаме. И т.н. и т.н.

Тук е необходимо да се подчертае основното:
Повече здраве = повече хармония = повече енергия!!!
А успехът и прогресът в професионален, материален, интимен и духовен аспекти на живота изисква енергия. Така че прогресът и възходящото движение в живота имат за основа тоталното здраве! Нека си зададем въпроса: Може ли човек да се развива в професионалната, материалната или интимната сфера на живота си ако страда от разклатено здраве и хроничен недостиг на енергия???

Тук искам още веднъж да наблегна и дебело да подчертая: повечето автори, лектори, писатели, привърженици и адвокати на "LOA - Закон за Привличане" пропускат да наблегнат на този много важен аспект - когато започнем с поемане на отговорност за нашето здраве и правим целенасочени стъпки в тази посока всеки ден резултатите идват много бързо - понякога и за няколко дни. Един от тези резултати е и увеличена енергия плюс позитивно настроение което създава огромна енергийна вълна (вортекс). Този Вортекс задвижва и ускорява постигането и на останалите ни цели в живота (онези които не са свързани директно със здравето).

Сега базирано на по-горното можем да отговорим на фундаменталния въпрос:
"Как да направим първата стъпка в посока здраве, хармония, щастие, прогрес и сбъдване на мечтите и целите в живота ни?"

Ето и един валиден отговор:
"Като изпием 2, 3, 4 или повече чаши Истинска Вода с настроение, усмивка и благодарност с вдъхновеното намерение това да стане начало на трансформация на живота ни!"

No comments:

Post a Comment