Monday, March 12, 2012

Как да Компенсираме Разрушителния Ефект върху Здравето ни от Технологиите на Нашата Цивилизация

Нека започнем темата със Синдома на Хроничната Умора (Fibromialgia - Chronic Fatigue Syndrome). 
Официалните власти ни казват: There is no cure for fibromyalgia, but treatment aims to ease your symptoms as much as possible and to improve your quality of life.  
Но задълбочени и многогодишни изследвания направени в Япония доказват категорично че Синдромът на Хроничната Умора е всъщност Синдром на Дефицита на Магнитното Поле (MFDS: Magnetic Field Deficiency Syndrom). Темата е много обширна но ще се опитам да я резюмирам накратко.
Преди хиляди години древните Китайци, Японци и Египтяни са ползвали магнити за лечение. Описание на магнитна терапия има в трудовете на Аристотел, Платон и Омир. Клеопатра е носила магнитен амулет на челото си за поддържане на младостта си. Древните са ползвали магнити направени обикновено от магнетит. Съществуват много описания на хора които са могли да намагнетизират ръцете си и да лекуват с тях. През 18 век австрийският лекар Франц Антон Месмер е постигал такива успехи лекувайки с ръцете си че политическите и медицински авторитети са се чувствали заплашени и са искали Месмер да бъде обезглавен! Онова което в 18 век не е могло да бъде доказано вече е направено с модерна апаратура. Роберт Бекер е демострирал че мозъчните вълни на лечители които магнетизират ръцете си са в синхрон с честотата на магнитното поле на Земята. Същата честота е била измерена при медитиращи монаси. 





1 comment: