Monday, February 24, 2014

Стресът се предава на поколенията - вече експериментално доказано

Както знаем от доктор Нелсон ние носим стрес във формата на блокирани негативни емоции в енергийното ни тяло от много поколения назад и той има критична роля за качеството на нашия живот.

"Страхът може да бъде предаван от родители на деца и внуци, твърдят изследователи от САЩ в тази  статия публикувана в списание Nature Neuroscience.
Научен колектив от Катедрата по Психиатрия, Emory University в Atlanta, воден от Dr. Brian Dias, е провел експеримент върху мишки и е установил че травматични събития могат да оставят отпечатък в ДНК на спермата, позволявайки да се предават фобии и от там да се повлиява структурата на мозъка и поведението на бъдещите поколения без те да са преживели това болезнено преживяване."

Така че скептиците могат да си отдъхнат - родова карма има и нейният механизъм на действие тепърва ще се изяснява. Добрата новина е че ние имаме технологии с които да освободим не само стреса акумулиран от този живот но и наследения стрес от предни животи и от предците ни. А това е най-важният фактор за нашето здраве и щастлив живот!

1 comment:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete